Goede Doelen

Met de Rotary SantaRun Hilversum wordt dit jaar geld opgehaald voor Stichting Regenboogboom en de landelijke Nierstichting.

De Regenboogboom

Als je als kind in het ziekenhuis ligt, komt het gevoel van veiligheid en vertrouwen in jezelf onder druk te staan. Om op zo’n moment de regie terug te kunnen pakken, komen de vrijwilligers van de Regenboogboom bij deze kinderen op bezoek. Met een Regenboogboom, verhalen en muziek en de Regenboogkristallen helpen we kinderen en hun ouders de eigen veerkracht aan te spreken om elke situatie aan te kunnen. (www.regenboogboom.nl)


Nierstichting – de draagbare kunstnier

Waarom de draagbare kunstnier?
Om dialyse voor alle nierpatiënten mogelijk te maken, werd in 1968 de Nierstichting opgericht. Nu is dialyse gelukkig toegankelijk voor alle nierpatiënten, maar ook vandaag de dag nog moeten patiënten hun leven afstemmen op hun dialysebehandeling. Wij willen dat graag veranderen. Zodat een behandeling zich afstemt op het leven van de patiënt, die daarmee een deel van zijn vrijheid terugkrijgt. Want als je aan een nierpatiënt vraagt wat hem of haar het meeste dwars zit, dan is dat gebrek aan autonomie en zelfstandigheid.